Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A pajzsmirigy étrend
  2012-08-28 16:51:22, kedd
 
  A pajzsmirigy egészségét védő étrend

Van egyáltalán ilyen étrend, kérdezhetnénk? A határozott válasz, hogy igen. Manapság, amikor a pajzsmirigy betegségek soha nem látott növekedésével szembesülünk (pl. Hashimoto thyreoiditis), joggal merül fel a kérdés, miért van ez így?

A pajzsmirigy az élethez nélkülözhetetlen endokrin szervünk, ami ha elpusztul, akkor egész életen át hormonpótlásra szorulunk, mert a pajzsmirigy hormonjai nélkül élni nem lehet.

Nézzük meg ennek a diétának az elemeit.

1, Tojássárgája, máj, vaj, csukamáj olaj, csontvelő, kókusz. Ezek az ételek nagyon sok diétában tiltó listán vannak, pedig a pajzsmirigy egészségéhez nélkülözhetetlenek. Miért? Azért, mert nagy mennyiségben tartalmaznak jódot, cinket, szelént, rezet, mangánt, krómot és vanádiumot.
Ezek a nyomelemek létfontosságúak a pajzsmirigy épsége szempontjából.

2, El kellene távolítani az amalgámot a fogtöméseinkből, mert a belőlük kioldódó higany toxikus a pajzsmirigyre. A magas higany tartalmú ételek sem jók (pl. tengeri halak).

3, Napi 1000 mg C-vitamin fogyasztása (némileg csökkenti a szérum vas szintjét, ami a pajzsmirigy szempontjából kívánatos).

4. Rendszeres véradás: főleg férfiaknál, akik amúgy is hajlamosabbak a vas felhalmozására (nőkben a menstruációs vérveszteség miatt a reproduktív korban inkább a vashiány enyhe formája a jellemző).

A Jód kétélű fegyver. A hiánya, de a túlzott mennyisége is károsítja a pajzsmirigyet. Japánban pl. nagyon magas a jód bevitel a sok tengeri hínár és halfogyasztás miatt, mégis a Hashimoto betegség előfordulása meglehetősen gyakori.

Ma a Hashimoto thyreoiditist autoimmun betegségnek tartjuk: anti TPO titer magas (thyreoperoxidáz enzim), anti TG szint is magas (thyreoglobulin elleni antitest), míg a TSH szint attól függ, hogy a betegség melyik stádiumában vagyunk.

A betegség elejét a pajzsmirigy túlműködése jellemzi, a TSH ilyenkor alacsony, majd a TSH átmenetileg normalizálódik, végül a mirigy pusztulásával párhuzamosan egyre magasabb értékeket vesz fel


A pajzsmirigy betegség is kezelhető kókuszolajjal

Egyre több ember tapasztal magán olyan tüneteket, mint a hideg végtagok, állandó hideg érzés és fázékonyság, fejfájás, álmatlanság, száraz bőr, duzzadt szemek, ízületi fájdalmak, fáradékonyság, székrekedés és súlygyarapodás. Sajnos ezek a tünetek sokszor uralhatatlanok és nem is sejtjük, hogy a pajzsmirigy rendellenes működése áll a háttérben. Pedig a pajzsmirigy alul működése nem játék, hanem igenis komoly probléma. érdemes lenne tisztázni, hogy miről is van pontosan szó.

A pajzsmirigy és annak működése

A pajzsmirigy a légcső, illetve a gége előtt elhelyezkedő szerv, mely egy olyan belső elválasztású mirigy, ami lebenyekből épül fel. A pajzsmirigy két hormont termel a trijód-tironint és a tiroxint. Ezek általános hatású, a test egészére ható hormonok, melyek fő feladata a mitokondriumok működésének fokozása. Vagyis ezek a hormonok növelik az energiatermelést és az oxigénfogyasztást. A T3 és T4 hormonok - így is nevezik őket - elengedhetetlenek a normális egyedfejlődéshez, különösen az idegrendszer megfelelő működéséhez és kialakulásához. (A fiatalkori tiroxinhiány súlyos szellemi-testi visszamaradottsághoz kreténizmushoz vezet.)

Pajzsmirigy alul működés esetén a pajzsmirigy hormonjainak termelődés elégtelen. És mivel ezek a hormonok gyakorlatilag minden szervrendszerre hatnak, ezért igen szerteágazó tünettana van e betegségnek. Mivel a pajzsmirigy az anyagcseréért is felelős, ezért alul működése az anyagcsere lelassulását eredményezi, melynek tünete a székrekedés, a fáradékonyság, az ingerlékenység stb. E betegség az esetek többségében lappangva jelentkezik és igen nehéz felismerni, mivel tünetei nem jellegzetesek: kezdetben csak egyszerűen rossz közérzetet tapasztal a páciens. A többi tünet fokozatosan, egyénenként változó sorrendben alakul ki. A pajzsmirigy alul működéstől szenvedő beteg hirtelen súlygyarapodást tapasztal magán. A kutatások arra a tényre utalnak, hogy ma az alul működő pajzsmirigy lehet a súlyproblémák első számú oka, különösen a nők körében. (Az amerikai népesség 65 százaléka túlsúlyos, 30 százaléka klinikailag elhízott.)

A pajzsmirigy betegségnek az általános tünetei a következők: száraz bőr, hideg végtagok, test szerte jelentkező duzzanatok (főleg az arc és szem körül), folytonos hidegérzet, fázékonyság, testszőrzet ritkulása, hajhullás, kopaszság, szellemi működés hanyatlása, memória romlása, libidó csökkenése, székrekedés, rossz étvágy, elhízás, rekedt hang, lassú szívverés, hallásromlás, koleszterinszint-emelkedés. Persze nem minden tünet jelentkezik minden betegnél, éppen ezért nehéz diagnosztizálni.

Azonban ha a diagnózis már megvan, akkor a betegséget kezelni kell. A kezelés pedig élethosszig tartó hormonpótlással történik. Azonban van más megoldás is: a kókuszolaj. Erről a természetes anyagról hamarosan szót ejtünk.

Egyre több a pajzsmirigyes megbetegedés... Mi ennek az oka?

Több kutatás igazolta, hogy a pajzsmirigy működése és a táplálkozás szoros kapcsolatban áll egymással. A pajzsmirigy csak úgy képes előállítani a megfelelő mennyiségű T3 és T4 hormonokat, ha táplálékunk jódtartalma elegendő. A pajzsmirigy a jódot kiszűri a véráramból és ezután ebből tiroxint és trijód tironint állít elő. Azonban ha nincs jód, akkor nincsenek hormonok sem. Évtizedek óta ismert, hogy az alacsony jódbevitel csökkent pajzsmirigy működéshez és végül golyvához vezet. Kezdetben a jódozott sót szánták e probléma megoldásának, de nem ez volt a teljes válasz, ugyanis jó néhány olyan élelmiszert ismerünk, amely golyvát okoz azáltal, hogy blokkolja a jódfelvételt. Két ilyen meglehetősen gyakori az amerikaiak étrendjében a mogyoró és a mogyoróvaj, valamint a leginkább félkész ételekben, mint szerkezeti növényi protein alkalmazott szójabab és a szójaolaj.

De nemcsak ez a négy élelmiszer gátolja a a pajzsmirigy normális működését. sajnos az iparosodás óta folyamatosan változnak étkezési szokásaink. Egyre több feldolgozott ételt fogyasztunk: hidrogénezett tejet, finomított cukrot, finomított lisztet, félkész és készételeket.
Ezek az ételek nagyon kimerítők a pajzsmirigy számára, és mi nagy mennyiségben
fogyasztjuk őket.

De nemcsak az agyonkezelt élelmiszerek jelentenek komoly gondot a pajzsmirigyünk számára, hanem a környezeti ártalmak is: egyre több a kémiai szennyezőanyag, rovarirtók, higany, fluor világunkban. A fluor például a fogainkat ugyan kifehéríti, viszont pajzsmirigyünket alacsony működési fokozatba kényszeríti. Emellett a higany is csökkentheti a pajzsmirigyfunkciót, mert kiszorítja a szeléniumot, ami nyomelemként a T4 hormon T3-má alakulásában tölt be fontos szerepet.

És még az étkezési olajok és zsiradékok nem megfelelő használata is nagyban akadályozhatja a pajzsmirigy helyes működését. Erre a kérdésre érdemes egy kicsit részletesebben kitérnünk.

Az igazság a zsírokról és az olajokról

Mára már tényként áll előttünk, ami néhány éve még csak találgatás és feltételezés volt: sok étkezési olaj képes negatívan hatni a pajzsmirigy működésére. Ezeket az anyagokat mindennap használjuk anélkül, hogy különösebben elgondolkoznánk azok egészségre gyakorolt hatásairól. A múlt században váltak divatossá a növényi étolajok, melyek nagyrészt telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. Sajnos mára kiderült, hogy ezek a pajzsmirigynek leginkább ártó olajok.

Ezek az olajok jórészt omega-3-6-9 zsírsavakat tartalmaznak, melyek valóban nagyon egészségesek hidegen, de sütés után darabjaira esnek szét, mivel szerkezetük nem stabil, így a pajzsmirigyet is képesek gyengíteni. ezek az olajak - napraforgó, olíva - már 50 Celsius-fok felett elveszítik jó tulajdonságaikat és káros anyagokkal gyengítik a szervezetet és csökkentik a pajzsmirigy működését.

Emellett van még egy olyan élelmiszer, mely igen veszélyes a pajzsmirigyre: ez pedig a szójabab, melyet a második világháború után kezdtek el nagy arányban termeszteni az Egyesült Államokban. Nem is gondolnánk, hogy milyen sokszor találkozunk ezzel az anyaggal: szinte az összes hidrogénezett olaj, mint például a margarin és a főzővaj is szójaolajból készül. Manapság már csaknem lehetetlen étteremben olyan ételt enni vagy olyan előrecsomagolt készételt vásárolni, amelynek összetevői között ne szerepelne a szójaolaj. A címkén gyakran csak ez áll: növényi olaj.

Dr. Ray Peat, egy hormonokkal foglalkozó fiziológus azt állítja, hogy az egyszeresen és a többszörösen telítetlen zsírsavak gyors betörése az étkezési kultúrába sok hormonális változást is hozott magával. Így szól ezekről a zsírsavakról: A többszörösen telítetlen olajok legjobban megértett hatása az, ahogyan beleavatkoznak a pajzsmirigy működésébe. A telítetlen olajok gátolják a pajzsmirigy hormonkiválasztását, azok mozgását a keringési rendszerben, valamint a szöveti válaszreakciót ezekre a hormonokra. Amikor a pajzsmirigyhormonok szintje elégtelen, a test általában kiszolgáltatott a magas ösztrogénszintnek. A pajzsmirigy hormonjai alapvetők a progeszteron és a pregnenolon védőhormonok termelődésében, így ezek szintje lecsökkent, ha bármi is gátolja a pajzsmirigy működését. A pajzsmirigyhormonok szükségesek a koleszterin felhasználásához és lebontásához is, így ha bármi akadályozza a pajzsmirigy normális funkcióját, nagy valószínűséggel a koleszterinszint is megemelkedik

De a telített zsírsavak is ugyanilyen károsak a pajzsmirigyre. Például a 40-es években divatba jövő disznózsír nagyon megterheli az emésztőszervrendszert, növeli a koleszterinszintet és érelmeszesedést valamint más szív- és érrendszeri gondokat is okoz. De akkor mégis mi a megoldás?

A megoldás: kókuszolaj

A kókuszolaj 92%-ban telített zsírsavakat tartalmaz, mégis egészséges. És a pajzsmirigy-alul működést is hatékonyan lehet vele kezelni. Közepesen hosszú szénláncokból épül fel, melyekről fontos tudni, hogy fokozzák az anyagcserét és így elősegítik a fogyást. Ezenkívül az anyagcsere fokozásával ahhoz is hozzájárul, hogy testhőmérsékletünk újra elérje a normális intervallumot.

És miért előnyös a közepesen hosszú szénlánc? A növényi olajokban hosszú láncú zsírsavak találhatóak, melyek igen könnyen oxidálódnak és avassá válnak. Ezért van az, hogy az élelmiszergyártók finomítják ezeket az olajokat (hidrogénezés), hogy tovább megőrizzék a minőségüket. Azonban ezzel az eljárással az a gond, hogy rengeteg transz-zsír képződik a folyamat során. A transz-zsírok pedig különösen károsak a szövetekre és a pajzsmirigy működését is negatívan befolyásolják. Azonban a kókuszolajnál minden máshogyan van: a rövid szénláncú zsírsavak stabilak és ellenállnak az oxidációnak, ezért NEM KÁROSAK AZ EGÉSZSÉGRE.

Más oldalakon is szóltak a kókuszolaj egészségre gyakorolt jótékony hatásairól:

Az http://www.otvenentul.hu/egeszseg/48533 internetes oldal arról számol be, hogy ezek a közepes láncú zsírsavak akár 30 százalékkal is képesek megnövelni a máj anyagcseréjének sebességét. ennek következtében a telítettségérzetet hosszú ideig fenntartja, így nem fogunk vágyakozni a nassolás után. De itt írnak arról is, hogy a kókuszolaj a pajzsmirigy működését is serkenti.
Az http://antalvali.com/hirek/pajzsmirigy-problemak-az-ayurveda-szemszogebol.html oldalon azt olvashatjuk, hogy a kókuszolaj képes a pajzsmirigy sejtjeinek a regenerálására is.
Szintén a kókuszolaj jótékony hatásairól beszél a http://egyesulet.network.hu/blog/pajzsmirigy-betegek-egyesulete-hirei/gyogyito-et olajok site is. Ezt írják: A kókuszzsírt a kókuszdió szárított húsából sajtolják. Fehér vagy sárgás színű, mandulaillatú. Nagy előnye, hogy feldolgozásához nem kell emésztőenzim, ezért károsodott felszívófelület mellett is képes hasznosulni, így többek között hasnyálmirigy-gyulladás és gyulladásos bélbetegségek esetén is felhasználható.

Dr. Ray Peat összefoglalja a kókuszolaj pajzsmirigy-fokozó hatását:

A fiziológus azt állítja, hogy a kókuszolaj egyedülálló képessége, hogy az anyagcsere serkentésével megelőzi a súlygyarapodást és csökkenti az elhízást. Gyorsan metabólizálódik
és valamiképpen antioxidánsként is működik.

A kókuszolaj telített és nagyon stabil, ezért testünkben nem képes oxidálódni, nem vonzza magához a szabad gyököket és nem képez transz-zsírokat, mint más étolajok. A kókuszolaj feldolgozásához a szervezetnek nincs szüksége enzimekre, így nem terheli meg az emésztő szervrendszert sem. Megvédi a T4/T3 hormon átalakítást, nemcsak azért, mert stabil olajféleség, hanem azért is, mert másféleképpen dolgozza fel a szervezet és ehhez nem szükséges a hosszú láncú zsírsavak enzimektől függő lebontási eljárása. Ezenkívül védi a májat is, mivel éppen a máj az, ami a leginkább károsodik az oxidálódott és avas olajok sejtmembránt roncsoló hatása miatt, ezenkívül a májban alakul át a T4 T3-má, vagyis a hosszú láncú zsírsavak kihagyása az étrendből és a kókuszolajban található közepes láncúakkal való helyettesítése idővel képes újjáépíteni a sejtmembránokat és növelni az enzimek előállítását, ami segíti a pajzsmirigyhormonok átalakulását.

Egy pajzsmirigy problémával szenvedő, aki már kipróbálta a kókuszolajat.

51 éves vagyok. 10 éve hogy az orvosom pajzsmirigy alul működést diagnosztizált nálam. Hormonpótlást javasolt: vagyis egész életemben gyógyszert kell szednem, hogy tünetmentes maradjak. Ráadásul ez a gyógyszer komoly súlygyarapodással is jár: nekem már az első időkben sikerült 15 kilogrammal megnehezítenem az életem. A hízás miatt elkeseredtem, mert már nem tartottam magam olyan vonzónak, mint amilyen voltam. Egy évvel ezelőtt radikális fogyókúrába kezdtem: káposztalevessel kínoztam magam. A gyomrom folyamatosan korgott, éheztem, viszont a kilók nem akartak eltűnni. És ezután találkoztam a kókuszolajjal. Folyamatosan böngésztem az interneten, külföldi cikkeket olvastam a kókuszban rejlő csodáról, szakembereket kerestem meg. Mindenhol csak meggyőző véleményekkel találkoztam, így én is rászántam magam a kókuszolaj használatára. mindössze két-három hónapnak kellett eltelnie, hogy már látványosan karcsúbbnak mutatkozzam. arról nem is beszélve, hogy a hormontabletta mennyiségét is a negyedére csökkenthettem. Most 20 kilogrammal vagyok kevesebb, mint tavaly télen. Naponta háromszor fogyasztom a kókuszolajat, diónyi mennyiségben, pirítóssal. Nagyon fontos, hogy azért az étkezésre odafigyeljek. Sok gyümölcsöt eszem, és kevés húsos ételt. Én nagyon boldog vagyok, hogy nálam, működik. Teljesen, életem részévé vált.

K. Csilla

Mégis hogyan használjam a kókuszolajat?

A kókuszolaj használata nem ördöngősség használhatjuk egyaránt sütéshez és főzéshez. Nyugodtan kombinálhatjuk a növényi olajokkal: sütéshez használjuk a kókuszolajat, minden más esetben - amikor nincs szükség hevítésre - a növényi olajok a megfelelőek. Keverjük össze őket: az étel 30-50%-a legyen kókuszolaj. De használható vaj vagy margarin helyett is, ha szendvicseket akarunk készíteni. Nem kell hűtőszekrényben tartani, mert szobahőmérsékleten is szilárd állapotú.
Naponta legalább 15 grammot használjunk belőle, így megőrizhetjük az egészségünket.
NINCS MELLÉKHATÁSA!

Hogyan használja a kókuszolajat?

Egyszerűen csak használja sütéshez, főzéshez stb. Keverje a főzésnél a két olajt össze A zsírhasználat az ételhez 30-50%- ban legyen kókuszzsír. Használható vaj vagy margarin helyett szendvicsek készítésénél. Stabil szerkezete miatt jól használható sütéshez. Nem kell hűtőszekrényben tartani. Egyes betegségeknél csak a kókuszzsír használata ajánlott! Erről pontos információt a weboldalon talál. Különleges receptek diétához letölthetők az első oldalról regisztrálás után.

Fontos hogy az egészség megőrzéséhez naponta legalább 15 gr zsír bekerüljön a szervezetbe betegség esetén bátran növelhető az adag, mert nincs káros mellékhatása. A szükséges mennyiséget a csecsemők által átlagosan elfogyasztott anyatejben található laurinsav mennyiség alapján számolták ki.

Pajzsmirigy alul működés

Pajzsmirigy alul működés esetén a pajzsmirigy hormonjainak - a thyroxin (T4) és a trijód-tironin (T3) - termelődése elégtelen. A pajzsmirigy hormonok gyakorlatilag minden szervrendszerre hatnak, így a betegség tünettana is szerteágazó. A tünetek függnek a betegség súlyosságától.

A pajzsmirigy hormonok hatása a szervezet anyagcseréjére rendszerint serkentő, így hiányuk csökkent anyagcsere formájában jelentkezhet. Az alul működés oka leggyakrabban magának a pajzsmirigynek a megbetegedése, bár ritkán egyéb belső elválasztású mirigyek megbetegedéséhez is társulhat. A pajzsmirigy alul működés kezelése a kiváltó októl függetlenül a hormonpótlás és a kókuszolaj fogyasztása.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Címkék: energiatermelést, egyedfejlődéshez, tulajdonságaikat, koleszterinszint, káposztalevessel, nélkülözhetetlen, megbetegedéséhez, pajzsmirigyünket, felhasználásához, elgondolkoznánk, sejtmembránokat, létfontosságúak, hűtőszekrényben, thyreoperoxidáz, feldolgozásához, fogtöméseinkből, súlygyarapodást, diagnosztizálni, anyagcseréjének, hormonpótlással, érelmeszesedést, valószínűséggel, szervrendszerre, metabólizálódik, kiszolgáltatott, antioxidánsként, felszívófelület, kombinálhatjuk, szennyezőanyag, helyettesítése, diagnosztizált, mitokondriumok, pajzsmirigynek, szervrendszert, pajzsmirigyünk, felhasználható, pajzsmirigy egészségét, határozott válasz, pajzsmirigy betegségek, élethez nélkülözhetetlen, pajzsmirigy hormonjai, ételek nagyon, pajzsmirigy egészségéhez, nyomelemek létfontosságúak, pajzsmirigy épsége, belőlük kioldódó, magas higany, pajzsmirigy szempontjából, menstruációs vérveszteség, reproduktív korban, vashiány enyhe, túlzott mennyisége, Egyesült Államokban, KÁROSAK AZ EGÉSZSÉGRE, NINCS MELLÉKHATÁSA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Zilahy Lajos gondolata  Környezetvédelem  Ázzal aki csak szép  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Tehetségtelen gyerek nincs.  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Ébredj  Föld napja április 22  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Próbálkozni kell ahhoz,  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  A fák lelke  Irgalom és ítélet  Búzaszentelés  Maradék idő  Pillangó  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Jó éjt  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Szép estét kedves látogatóimna...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Szent György napi hiedelmek, s...  Esti kép  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  A Mester kezének érintése  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Viharban csak az a fa marad ál... 
Bejegyzés Címkék
pajzsmirigy egészségét, határozott válasz, pajzsmirigy betegségek, élethez nélkülözhetetlen, pajzsmirigy hormonjai, ételek nagyon, pajzsmirigy egészségéhez, nyomelemek létfontosságúak, pajzsmirigy épsége, belőlük kioldódó, magas higany, pajzsmirigy szempontjából, menstruációs vérveszteség, reproduktív korban, vashiány enyhe, túlzott mennyisége, betegség melyik, betegség elejét, pajzsmirigy túlműködése, mirigy pusztulásával, pajzsmirigy betegség, hideg végtagok, tünetek sokszor, pajzsmirigy rendellenes, pajzsmirigy alul, gége előtt, olyan belső, test egészére, mitokondriumok működésének, hormonok növelik, normális egyedfejlődéshez, idegrendszer megfelelő, fiatalkori tiroxinhiány, pajzsmirigy hormonjainak, hormonok gyakorlatilag, anyagcsere lelassulását, esetek többségében, többi tünet, kutatások arra, tényre utalnak, alul működő, súlyproblémák első, amerikai népesség, pajzsmirigy betegségnek, általános tünetei, betegséget kezelni, kezelés pedig, természetes anyagról, pajzsmirigyes megbetegedés, pajzsmirigy működése, táplálkozás szoros, pajzsmirigy csak, megfelelő mennyiségű, jódot kiszűri, alacsony jódbevitel, teljes válasz, amerikaiak étrendjében, leginkább félkész, négy élelmiszer, pajzsmirigy számára, agyonkezelt élelmiszerek, pajzsmirigyünk számára, környezeti ártalmak, kémiai szennyezőanyag, fluor például, fogainkat ugyan, étkezési olajok, pajzsmirigy helyes, kérdésre érdemes, kicsit részletesebben, pajzsmirigy működésére, anyagokat mindennap, múlt században, növényi étolajok, pajzsmirigynek leginkább, olajok jórészt, pajzsmirigy működését, olyan élelmiszer, második világháború, összes hidrogénezett, címkén gyakran, hormonokkal foglalkozó, többszörösen telítetlen, étkezési kultúrába, pajzsmirigy működésébe, telítetlen olajok, keringési rendszerben, szöveti válaszreakciót, test általában, magas ösztrogénszintnek, pregnenolon védőhormonok, koleszterin felhasználásához, pajzsmirigy normális, telített zsírsavak, 40-es években, kókuszolaj 92%-ban, pajzsmirigy-alul működést, anyagcsere fokozásával, normális intervallumot, közepesen hosszú, növényi olajokban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3759
  • e Hét: 26049
  • e Hónap: 48316
  • e Év: 180870
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.